Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Прив’язали до дерева та били, вимагаючи зізнатися в крадіжці: підозрюваних у викраденні та катуванні чоловіка на Балаклійщині взяли під варту

На вимогу прокуратури Балаклійський районний суд області обрав для двох чоловіків, підозрюваних у незаконному позбавленню волі та катуванні людини (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  без права внесення застави.

Як розповів перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуард Миргородський, подія трапилася 25 серпня в одному із сіл Балаклійського району.
 
За даними слідства, двоє місцевих мешканців віком 41 та 50 років запідозрили односельця в крадіжці велосипеду. Вони зустріли чоловіка, якого вважали крадієм, біля магазину та вимагали від нього зізнатися у скоєному. Проте він заперечував свою причетність до злочину.
 
Розлючені товариші побили жертву на очах у свідків та заманили до машини, що належала одному із зловмисників. Потерпілого вивезли до соснового лісу й прив’язали мотузкою до дерева. Безпорадного чоловіка били палицею по різних частинах тіла, вимагаючи зізнатися у нібито скоєній крадіжці. При цьому постійно погрожували, що «поховають у лісі».
 
Знущання тривали близько 2 годин. Після цього 56-річного потерпілого відвезли за місцем його роботи. За висновками медиків, він отримав численні гематоми та забій грудної клітини.
 
Підозрюваних затримали того ж дня. Якщо вина чоловіків буде доведена в суді, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1818