Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

Прокуратура домоглася посилення покарання для вбивці, який зарізав сусіда по квартирі

Прокуратура області домоглася в апеляції більш суворого покарання для 59-річного харків’янина за вчинення умисного вбивства та низки крадіжок із проникненням  (ч.ч. 2, 3 ст. 185, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). За рішенням Харківського апеляційного суду зловмисника засуджено до 14 років за гратами.

Як розповів в.о. начальника управління прокуратури області Євген Шевченко, Комінтернівський районний суд м. Харкова призначив покарання неодноразово судимому, в тому числі за умисне вбивство,  у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
Прокуратура не погодилась з призначеним мінімальним покаранням, що  передбачено чинним законодавством, та звернулася до суду з апеляційною скаргою. Оскільки зловмисник не розкаявся та вже мав судимість за вчинення подібного злочину, прокурор наполягав на більш суворому покаранні.
 
Обставини справи:
 
У червні 2017 року чоловік із приятелем, з яким вони разом винаймали квартиру, пиячили. Між ними виникла побутова сварка, яка переросла у бійку. Зловмисник, щоб довести свою правоту, схопив кухонний ніж та наніс своєму опоненту кілька ударів у живіт. Після того, як товариш впав, зловмисник не зупинився. Він підняв тіло чоловіка та ще раз вдарив його ножем. Від отриманих поранень 46-річний товариш помер.
 
Крім того, з’ясувалося, що зловмисник майже півроку вчинював крадіжки телефонного кабелю на території Слобідського району міста. У суді доведено 20 епізодів злочинів.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1449