Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

У нападі на знімальну групу одного з центральних телеканалів підозрюються троє місцевих мешканців

Дергачівська місцева прокуратура підозрює у нападі на журналістів та перешкоджанні їх професійній діяльності трьох осіб.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Кравченка, одному з фігурантів (1987 р.н.) оголошено підозру за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів ( ч. 3 ст. 171 КК України).
 
Ще двом особам (1986, 1961 р.н.)  інкримінується окрім перешкоджання журналістській діяльності також насильство щодо журналіста (ч. 2 ст. 345-2 КК України). Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України.
 
Нагадаємо, 28 серпня знімальна група одного з центральних телеканалів країни (у складі журналіста й двох операторів) в рамках підготовки інформаційного матеріалу проводила зйомки поблизу лісопереробного підприємства в Золочівському районі області.
 
За даними слідства,  роботі  медійників перешкоджали кілька місцевих мешканців. Зокрема, чоловіки  заважали здійсненню відеозапису, закриваючи об’єктиви камер та штовхаючи дівчину-оператора. Окрім того, з метою перешкоджання роботі журналістів, підозрювані випустили повітря з коліс автомобіля, на якому прибула знімальна група, і розкачували машину.
 
26-річний журналіст телеканалу намагався фільмувати події на камеру мобільного телефона. Побачивши це, чоловіки наздогнали його, повалили на землю й вибили з рук гаджет. Нападники завдали потерпілому тілесних ушкоджень. За висновками медиків, у журналіста забій внутрішніх органів та синці.
 
На даний час прокуратурою та поліцією готуються клопотання про обрання запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих і процесуальних дій.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2662