Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

Двох депутатів на Харківщині засудили за адмінкорупцію

Суд підтримав позицію прокуратури та погодив 27 протоколів про адміністративні порушення, пов’язані з корупцією, стосовно двох депутатів різних рівнів.

Як розповів начальник в.о. начальника відділу прокуратури області Семен Радіонов, обидва посадовці не повідомили НАЗК про суттєві зміни в майновому стані у передбачені законом терміни (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП).
 
Так, 62-річний депутат обласної ради протягом липня-жовтня 2018 року набув у власність 9 земельних ділянок загальною вартістю понад 1 млн. грн. Відповідно до вимог законодавства чоловік мав повідомити про майнові зміни у десятиденний термін, проте він цього не зробив.
 
Постановою Київського районного суду м. Харкова його визнали винним у порушенні вимог фінансового контролю та засудили до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн.).
 
В іншому випадку до відповідальності притягнули 65-річну жінку-депутата однієї з районних рад Харківщини. Вона так само не повідомила НАЗК про земельні ділянки, які набула у власність протягом лютого-травня 2018 року. В цьому випадку йдеться про 18 земельних ділянок загальною вартістю більше 2 млн. грн. 
 
Постановою Шевченківського районного суду області на неї наклали стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.)
 
Наразі обидві постанови суду набули чинності.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківвської області

кількість переглядів: 2473