Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

У Харкові розбійники в балаклавах напали на провізора фармкомпанії (фото)

Харківська місцева прокуратура № 4 процесуально керує в кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на провізора однієї з фармацевтичних компаній (ч. 4 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, подія трапилася вдень 2 вересня.
 
 
За попередніми даними слідства, нападники подзвонили у двері квартири, де  мешкав потерпілий. Коли чоловік відчинив, його одразу ж ударили по голові та заштовхали до помешкання.
 
 
Троє зловмисників, двоє з яких були в балаклавах, зв’язали господаря житла, били його  і вимагали сказати, де він ховає заощадження. Коли чоловік відмовився відповідати, розбійники дістали ножа та почали різати йому руки й пальці. Під тиском потерпілий розповів їм, де зберігає гроші.
 
 
Нападники забрали у нього понад 10 тис. дол. та ювелірні вироби і намагалися втекти. Однак галас в квартирі почули сусіди потерпілого, які одразу ж викликали правоохоронців.
 
 
Двох ймовірних зловмисників вдалося затримати по «гарячих слідах». Ними виявилися місцеві мешканці віком 24 та 40 років. Один з них – раніше судимий та на даний час перебуває на іспитовому терміні. Інший – наразі є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190, ст. 263 КК України. На початку серпня цього року Харківська місцева прокуратура № 4 затвердила йому повідомлення про підозру та наполягала на взятті  під варту. Проте суд відпустив його під домашній арешт. 
 
 
У затриманих виявили та вилучили рукавички, балаклаву, багатофункціональний ніж, металеву палицю тощо, прикраси, частину грошей.  Наразі обидва чоловіки затримані в порядку ст. 208 КПК України. На даний час готуються повідомлення про підозру та клопотання щодо обрання запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави.
 
 
Окрім того, слідством  вживаються заходи щодо встановлення місця перебування третього нападника.
 
 
Прес-служба прокуратури Харкіської області

кількість переглядів: 2554