Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Легкий заробіток закінчився вироком. Прокуратура готує апеляцію з вимогою більш суворого покарання для «закладниці»

Харківська місцева прокуратура №1 готує апеляційну скаргу на вирок Дзержинського районного суду м. Харкова для 29-річної жінки, яку визнано винною у систематичному збуті особливо небезпечних психотропних та наркотичних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, суд призначив зловмисниці мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом України – 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте, враховуючи тяжкість злочину та кількість епізодів, прокурор просив призначити покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. З вимогою саме такого покарання прокуратура звернеться і в апеляційний суд.
 
«Прокуратура довела у суді 25 епізодів злочинів. Жінка продавала особливо небезпечні психотропні та наркотичні речовини через схованки, або так звані «закладки». Місце фотографувала та разом з координатами передавала покупцю. У асортименті закладниці були PVP, метадон, метамфетамін та канабіс. Викрили зловмисницю «на гарячому» у березні поточного року», - розповіла К. Шевцова.
 
У ході слідства та судового розгляду справи зловмисниця свою вину визнала і розкаялася. Жінка повідомила, що у неї не було роботи та, відповідно, грошей на життя, тому вона вирішила «легко та швидко заробити».
 
Наразі на вимогу прокуратури засуджена перебуває під вартою.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2186