Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Прокуратура довела в суді вину зухвалого рецидивіста, що нападав на жінок у ліфтах. Вирок – 11 років за ґратами

Вироком Московського районного суду м. Харкова 48-річного місцевого мешканця визнали винним у низці грабежів і розбої, а також у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом ( ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187, ч. 1 ст. 153 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, чоловіка засудили до 11 років позбавлення волі.
 
Засуджений раніше вже відбував покарання в місцях позбавлення волі. Однак після звільнення на шлях виправлення він не став. Зловмисник продовжив «заробляти» на життя грабежами та розбоєм.
 
На «справу» злодій виходив з ножем і револьвером під патрон Флобера. Чоловік діяв за відпрацьованою схемою. Вистежував молодих жінок біля ліфтів у багатоповерхівках, заходив із потенційною жертвою до кабіни, натискав кнопку «стоп» та, погрожуючи розправою, вимагав у потерпілих віддати прикраси, гроші й інші цінності.
 
Однією з жертв розбійника стала молода мати з дитиною. Цинічний нападник погрожував розправитися не лише з жінкою, а й з немовлям. На підтвердження своїх намірів нелюд вистрілив з револьвера в повітря. Після цього перелякана жінка віддала йому всі цінні речі.
 
Не менш жорстоко засуджений вчинив іще з однією потерпілою. Зловмисник не лише відібрав майно у 22-річної дівчини, а й зґвалтував її неприроднім шляхом у кабіні ліфта.
 
Загалом на рахунку зловмисника більше 25 злочинних епізодів.
 
Під час досудового слідства та судового розгляду чоловік заперечував свою вину та усіляко намагався уникнути відповідальності, затягував процес, зловживаючи своїми правами. Незважаючи на це, прокуратура в повному обсязі довела вину рецидивіста в суді, відстоявши суворе покарання для злодія.
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2458