Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2019

Нетверезий водій без прав, що покалічив трьох людей, постане перед судом

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт  стосовно 51-річного харків’янина за порушення правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, та незаконне придбання й зберігання наркотиків (ч. 2 ст. 289, ч. 1 ст. 309 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, 13 листопада минулого року в районі перехрестя вул. Сумської та Каразіна у м. Харкові Mercedes-Benz в’їхав в машину таксі.
 
Як з’ясувало слідство, на момент аварії водій Mercedes перебував у стані алкогольного сп’яніння.  Більше того, чоловік взагалі не мав права сідати за кермо, бо за кілька місяців до події суд позбавив його права керувати транспортними засобами за водіння в нетверезому стані.
 
П’яний водій проігнорував червоний сигнал світлофора, виїхав на перехрестя, де змінив напрямок руху. Через такі «маневри» Mercedes зіткнувся із автомобілем Daewoo, в салоні якого, окрім водія, перебували двоє пасажирів. Унаслідок дорожньої пригоди один з них (28-річний чоловік) отримав тяжкі травми голови, а також переломи. 53-річний таксист та ще один 28-річний пасажир зазнали тілесних ушкоджень середньої тяжкості.
 
Окрім того, в салоні Mercedes правоохоронці виявили 47 пігулок нарковмісних ліків «Трамадолу».
 
Відповідно до санкції статей, обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2020