Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

Прокуратура в суді вимагає повернути громаді міста незаконно приватизовану нерухомість вартістю 2,8 млн. грн.

Харківська місцева прокуратура №2 направила до господарського суду області 3 позовні заяви про повернення в комунальну власність незаконно відчужених об’єктів нерухомості.

Як розповів начальник управління прокуратури області Олександр Бондаренко, йдеться про три приміщення у м. Харкові загальною площею  понад 830 кв. м вартістю 2.8 млн. грн. Одне з них розташоване у Київському районі міста, інші два – в Московському та Індустріальному.
 
Зазначені об’єкти нерухомості перебували у власності територіальної громади та здавалися в оренду приватним структурам. Протягом 2018 року орендарі викупили комунальну нерухомість. Як з’ясувалося, приміщення продали новим власникам без проведення торгів.
 
Відповідно до вимог чинного законодавства орендарі мали першочергове (без аукціону) право викупу нерухомості лише у випадку проведення за власний кошт поліпшень, які неможливо відокремити від приміщення без завдання йому шкоди, та у розмірі не менше 25% ринкової вартості зазначеного майна. Проте жоден з наймачів не удосконалював будівлі перед приватизацією.
 
З метою повернення незаконно відчуженого майна територіальній громаді прокуратура звернулася до суду.
 
Окрім того, за фактом протиправної приватизації нерухомості триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 366 КК України.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2183