Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

Роз’яснення для ЗМІ

Зважаючи на увагу ЗМІ щодо новопризначеного прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, вважаємо за необхідне повідомити наступне.

У 2011 році на каналі “1+1” вийшов сюжет про нібито зловживання службовим становищем Олександром Фільчаковим, керівником прокуратури Дергачівського району Харківської області. Ця інформація не відповідає дійсності.
 
За поданою в сюжеті інформацією було проведене службове розслідування за розпорядженням прокурора області під номером 363 від 31 серпня 2011 року і відповідно до її висновків від 14 вересня 2011 року, затверджених прокурором Харківської області, фактів протиправної поведінки керівником прокуратури Дергачівського району області не виявлено.
 
Перевірка також взяла до уваги матеріали постанови про відмову в порушенні кримінальної справи за наведеною в сюжеті інформацією слідчого щодо корупційних діянь прокуратури Харківської області від 10 вересня 2011 року.
 
Також згідно з висновком “Про обґрунтованість прийнятого рішення про відмову у порушенні кримінальної справи” від 12 вересня 2011 року, затвердженого заступником прокурора Харківської області, рішення про відмову в порушенні кримінальної справи прийнято обґрунтовано і підстави для його перегляду відсутні.
 
Недостовірність інформації з сюжету було також підтверджено висновком управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України у 2011 році.
 
Крім того, у 2015 році інформація із зазначеного сюжету була перевірена слідчим шляхом під час досудового розслідування у кримінальному провадженні. За наслідками провадження 4 вересня 2015 року слідчим з особливо важливих справ слідчого управління прокуратури Харківської області була винесена постанова про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину. Інформація, викладена в сюжеті, не була підтверджена.
 
Відтак, інформацію, наведену в сюжеті, було перевірено згідно з чинним законодавством, і вона не підтвердилася.
 
Зважаючи на викладене, звертаємося до працівників засобів масової інформації та громадськості з проханням ретельно ставитися до публічної інформації та опиратися на підтверджені факти.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3439