Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Прокуратура підозрює керівника ГУ Держгеокадастру в області в незаконній передачі землі на понад 1 млн. грн

Харківська місцева прокуратура № 2 затвердила підозру в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Харківській області у вчиненні 4 епізодів злочинної діяльності, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Володимира Анушкевича, встановлено, що перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру у Харківській області у травні 2016 року  незаконно видав накази про безоплатну передачу у власність фізичним особам – членам фермерського господарства земельних ділянок.
 
Слід зазначити, що протягом останніх років підозрюваний виконував обов’язки начальника вказаного головного управління. Землі, про які йдеться,  розташовані на території Печенізького району Харківської області.
 
Відповідно до вимог чинного законодавства членам фермерського господарства дійсно можливо передати безоплатно у власність земельні ділянки, але не більше ніж у розмірі земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, розташованого на території відповідної ради. Середній розмір паю на території Печенізької селищної ради, що можна було передати, складає близько 5 га.
 
Таким чином, з власності держави незаконно вибула сільськогосподарська земля особливо цінної групи ґрунтів, загальною площею майже 9 га, ринкова вартість якої приблизно 1 млн. 362 тис. грн.
 
Вирішується питання про подання клопотань до слідчого судді про обрання запобіжного заходу щодо посадовця та відсторонення його від посади.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 4026