Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Прокуратура області затвердила підозру співробітниці держбанку в отриманні хабарів за картки переселенців

Прокуратура Харківської області затвердила підозру старшому контролеру-касиру територіального відділення одного з держбанку за фактом одержання неправомірної вигоди (ч.1 ст.368 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Юрія Ковальова, посадовиця підозрюється в тому, що проводила ідентифікацію клієнтів банку без присутності останніх.
 
Відповідно до українського законодавства внутрішньо переміщені особи, які отримують соціальні виплати мають проходити банківську ідентифікацію. В той же час працівниця банку пообіцяла проводити цю процедуру без обов’язкової в цьому випадку присутності власників карток.
 
Підозрювана встановила «тариф» на продовження дії кожної картки. Слідством встановлено два факти проведення нею процедури фізичної ідентифікації банківських карток внутрішньо переміщених осіб. За свої послуги  вона отримала 13 400  грн. 
 
 
Нагадаємо, що обов’язкова періодична особиста ідентифікація внутрішньо переміщених осіб, які отримують пенсійні виплати на банківські картки, передбачена діючим законодавством для гарантованого отримання ними пенсії та забезпечення належного рівня фінансової безпеки платіжних операцій з такими коштами.
 
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1744