Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

На Харківщині суд арештував підривника банкомату

Суд задовольнив клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою до 29-річного чоловіка, підозрюваного у підриві  банкомату, з правом внесення застави.

Як повідомив керівник місцевої прокурати Андрій Яковлєв, встановлено, що у липні 2019 року мешканець м. Мерефа, раніше судимий, вступив у злочинну змову з іншими співучасниками злочину. За допомогою балонів з газом вони пошкодили банкомат, який розташований біля приміщення ліцею залізничного транспорту у м. Люботин Харківської області. Після пошкодження вказаного банкомату шляхом вибуху, зловмисники заволоділи грошовими коштами, що містились у банкоматі та зникли з місця вчинення злочину.    
 
 
Наразі іншим співучасникам злочину повідомлено про підозру.  Вирішується питання  про обрання їм запобіжного заходу та вживаються процесуальні заходи, спрямовані на встановлення можливої причетності вказаної групи осіб до аналогічних злочинів на території м. Харкова та області.
 
 
Максимальна санкція статей ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху) та ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у сховище, що завдала значної шкоди потерпілому, та вчинена групою осіб, повторно)  передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківськї області

кількість переглядів: 2229