Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

Зловмисник, який самовільно зайняв земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 67 га, постане перед судом

Первомайською місцевою прокуратурою передано до районного суду обвинувальний акт щодо самовільного зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення (ч.1 ст.197-1 КК України).

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Костянтин Щербак,   мешканець смт. Кегичівка Харківської області, з метою отримання прибутку за рахунок обробітку землі та вирощування сільськогосподарської продукції, всупереч встановленому порядку, вчинив самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 67 га.  Засіявши земельну ділянку озимою пшеницею та соняшником, спричинив державі шкоду на загальну суму 96,3 тис.гривень.
 
Слід зазначити,  що в період досудового розслідування підозрюваним у повному обсязі відшкодована матеріальна шкода, яка заподіяна державі внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок.  
 
За скоєний злочин громадянину загрожує покарання  у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2081