Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

До суду скеровано обвинувальний акт відносно членів організованої групи, які здійснювали незаконний збут наркотиків у м. Харкові

Прокуратурою області до Фрунзенського районного суду м. Харкова направлено обвинувальний акт відносно членів організованої групи, які систематично, упродовж майже одного року, здійснювали незаконний збут наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів на території м. Харкова.

Як розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Нвер Антонян, у серпні 2018 року мешканка одного з сільських районів Харківської області створила та очолила організовану групу, до складу якої увійшли її чоловік, донька та троє знайомих.
 
Організатор групи у телефонному режимі отримувала замовлення від наркозалежних осіб про кількість та вид наркотичних засобів, а також про бажане місце отримання заборонених речовин. Інші учасники організованої групи займалися постачанням, перевезенням та розміщенням наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів на території
м. Харкова, та у подальшому зняттям грошових коштів з банківських карток, на які перераховувались кошти за придбання заборонених речовин.
 
Слід зазначити, що за 1 грам наркотичних засобів зловмисники отримували 500 гривень.
За результатами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, правоохоронними органами задокументовано 16 епізодів злочинної діяльності організованої групи у сфері незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів.
 
Під час обшуків у житлі всіх учасників організованої групи правоохоронцями виявлено та вилучено наркотичні засоби метадон та сильнодіючі лікарські засоби «Димедрол».
 
Учасники організованої групи обвинувачуються у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, вчинене у великих розмірах, у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України, ч. 4 ст. 321 КК України). 
 
Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2456