Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

На Харківщині обрано запобіжний захід винахідливому «чорному лісорубу»

За клопотанням Первомайської місцевої прокуратури підозрюваному «чорному лісорубу», який здійснював незаконну порубку дубів (ч.1 ст.246 КК України), використовуючи підроблений лісорубний квиток (ч. 1 ст. 358 КК України, ч. 4 ст. 358 КК України), обрано запобіжний  захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомив заступник керівника  місцевої прокуратури Микита Дальока, 50-річний  безробітний мешканець Зачепилівського району, використовуючи підроблений лісорубний квиток, здійснив вирубку особливо цінних дерев породи «Дуб», що перебували у віданні ДП «Красноградський лісгосп». В ході перевірки документів щодо законності випилювання дерев, чоловік пред’явив лісорубний квиток з явними ознаками підробки. У зв’язку з чим і потрапив в поле зору поліції.
 
Під час огляду місця події було вилучено знаряддя вчинення злочину-бензопилу та трактор з причепом, за допомогою якого планувалось здійснювати перевезення незаконно зрубаної деревини.
 
За попередніми розрахунками заподіяні збитки склали близько 40 тисяч гривень.
 
До речі, чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за підробку та використання підробленого документу.
 
Довідково:

•    cанкція за ч.1 ст.246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) передбачає максимальне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі;

•    cанкція за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) передбачає максимальне покарання у вигляді обмеженням волі на строк до двох років;

•    cанкція за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа) передбачає максимальне покарання у вигляді обмеженням волі на строк до двох років.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2482