Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

На Харківщині засудили чоловіка, який жорстоко розправився над собакою та повісив її труп на дереві

Краснокутським районним судом Харківської області винесено вирок у кримінальному провадженні стосовно 49-річного раніше несудимого мешканця Краснокутського району Харківської області, який обвинувачувався в тому, що в листопаді 2018 року жорстоко вбив собаку.

Як розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Максим Блохін, подія трапилася в листопаді минулого року у с. Козіївка Краснокутського району. Чоловік забрав собаку в знайомої, якій було складно утримувати тварину. Однак замість того, щоб надати собаці притулок, він жорстоко розправився з нею. Нелюд задушив тварину мотузкою, а труп повісив на дереві на центральній сільській вулиці.

Під тиском зібраних в ході досудового розслідування доказів засуджений визнав свою вину та розкаявся у скоєному.

За результатами судового розгляду засудженого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.299 КК України за фактом жорстокого поводження з твариною, що призвело до її загибелі та засуджено до покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Однак враховуючи те, що засуджений вчинив даний злочин вперше, його поведінку, обставини що пом’якшують відповідальність, правопорушника було звільнено від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком один рік.

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили оскільки триває час на апеляційне оскарження.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2159