Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2019

Екс-заступника начальника Індустріального ОДПІ ГУ Міндоходів Харківської області засудили до 6 років позбавлення волі: отримала неправомірну вигоду

Вироком Фрунзенського районного суду м. Харкова, екс-посадовицю визнано винною у  прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368 КК України). На час скоєння кримінального правопорушення, вона обіймала посаду заступника начальника Індустріального ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів Харківської області. 

Як повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Іван Тарасов, екс-посадовицю засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням владних повноважень та функцій держави на строк 2 роки, та з конфіскацією майна. Також жінку позбавлено спеціального звання радника податкової та митної справи 1 рангу.

Встановлено, що посадовиця під час проведення планової документальної виїзної перевірки одного з ФОП-ів, з метою  незаконного збагачення, шляхом одержання неправомірної вигоди, повідомила останньому про виявлені під час перевірки порушення податкового законодавства в його діяльності, та про те, що за неправомірну винагороду в сумі 25 тис. гривень може прийняти рішення про донарахування підприємцю податків та фінансових санкцій лише в розмірі 40 тис. гривень замість належного донарахування 308 тис. гривень.

Згодом підприємець передав посадовиці 25 тис. гривень неправомірної вигоди за вчинення зазначених протиправних дій.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2400