Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

На Харківщині сільського голову викрили на корупції

Прокуратурою повідомлено про підозру сільському голові одного з районів Харківської області за фактом отримання неправомірної вигоди  (ч.3 ст.368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, встановлено, що посадова особа органу місцевого самоврядування одного з районів Харківської області вимагала неправомірну вигоду у громадянина за надання йому у власність земельної ділянки на території селищної ради.
 
Під час слідства задокументовано факт отримання неправомірної вигоди у розмірі 800 долларів США за погодження та прийняття на сесії селищної ради Харківського району Харківської області відповідного рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність особи для будівництва і обслуговування господарських будівель та споруд загальною площею 0,700 га.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання останньому запобіжного заходу та відсторонення від посади.
 
Санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3305