Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2019

Два слідчих поліції Мелітополя, які вимагали 10 тисяч доларів США від харківської підприємиці, постануть перед судом

Прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру двом слідчим поліції СВ Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області  за фактом одержання неправомірної вигоди, вчиненого організованою групою (за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 355 КК України) та повідомлено про підозру громадянину  за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368  КК України.

За інформацією начальника управління прокуратури Івана Тарасова, слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області за пособництвом громадянина вимагали та отримали від харківської підприємиці грошові кошти в сумі 10 000 доларів США за закриття кримінального провадження.
 
 


Довідково:
прокуратурою області було повідомлено про підозру  за фактом одержання неправомірної вигоди групою осіб (ч. 3 ст. 368, ч.5 ст.27, ч. 3 ст. 368 КК України, ч. 3 ст. 355 КК України) та громадянину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 368 КК України. У ході проведення всіх необхідних слідчих (розшукових) дій  було з’ясовано про скоєння даного злочину організованою групою осіб та змінено кваліфікацію злочину.

В найближчий час обвинувальний акт відносно фігурантів у кримінальному провадженні планується направити до суду.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3034