Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

У Харкові чоловік намагався підкупити слідчого поліції

8 листопада 2019 року Харківською місцевою прокуратурою №4 спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України затримано громадянина, який намагався вирішити питання про закриття кримінального провадження хабарем.

Як повідомив керівник Харківської місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов, до слідчого одного з районних відділів поліції звернувся чоловік з пропозицією про закриття кримінального провадження відносно його друзів за фактом вчинення хуліганських дій декількома особами ( ч. 4 ст. 296 КК України).
 
За результатами спільної спецоперації зазначеного чоловіка було затримано на «гарячому» у службовому кабінеті відразу після надання неправомірної вигоди у сумі 2 000 доларів США одному зі слідчих районного відділу поліції.
 

Готуються матеріали для оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.
 
Невідкладні слідчі дії тривають.
 
Нагадуємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2775