Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2019

На Харківщині посадовиця заволоділа коштами, що були призначені на оплату заробітної плати медичним працівникам

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру посадовиці одного з медичних закладів Нововодолазького району за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури Юрія Ковальова, службова особа медичного закладу заволоділа бюджетними коштами, що були виділені для виплати заробітної плати та преміювання лікарів і медичного персоналу. 
 
Посадовиця завищувала заробітні плати собі та іншим працівникам закладу, вносячи недостовірні дані у відомості про нарахування заробітної плати. Різницю між більшою сумою заробітної плати «на паперах» та меншою сумою, яку фактично отримували працівники, вона привласнювала собі.
 
Цими діями вона спричинила збитки місцевій громаді на суму понад 680 тис. гривень.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід УСБУ в Харківській області.Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває та встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 887