Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Прокуратура Харківської області пред’явила позов до господарського суду щодо незаконного відчуження земельної ділянки

Прокуратура Харківської області буде оскаржувати в суді відчуження земельної ділянки державної форми власності, яка є об’єктом освіти.

Як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Валерій Лялюк, у користуванні одного з вищих навчальних закладів міста Харкова перебували земельні ділянки державної форми власності для експлуатації та обслуговування будівель і споруд цього закладу.

Керівництво академії передало зазначені земельні ділянки вартістю понад 8 млн. грн. у власність суб’єкта підприємництва, який розпочав на спірній землі будівництво багатоповерхівки.

З метою усунення порушень вимог законодавства, яке виразилося у незаконній передачі земельної ділянки державної форми власності третім особам, органами прокуратури області пред’явлено позов до господарського суду Харківської області.

Довідково: відповідно до ст. 84 Земельного кодексу України, до земель державної власності, які не можуть передаватись у комунальну власність, належать, окрім іншого, земельні ділянки, закріплені за вищими навчальними закладами державної форми власності (п. «є»).

Відповідно до ст. 63 Закону України «Про освіту», земельні ділянки державних навчальних закладів, установ та організацій системи освіти передаються їм у постійне користування відповідно до Земельного кодексу України. Основні  фонди, оборотні кошти та інше майно державних навчальних закладів, установ, організацій та підприємств системи освіти не підлягають вилученню, крім випадків, передбачених чинним законодавством.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2283