Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Керівництво обласної прокуратури провело перевірку СІЗО

Заступник прокурора Харківської області Олександр Сузий, начальник відділу ювенальної юстиції Валерій Лялюк разом із прокурором того ж відділу Катериною Великодною провели перевірку в діяльності державної установи «Харківський слідчий ізолятор» щодо стану додержання прав неповнолітніх, які утримуються в установі.

На даний момент в установі утримується 20 неповнолітніх осіб, переважна більшість яких здійснила тяжкі та особливо тяжкі злочини. Для неповнолітніх ув’язнених виділено окремий поверх одного з корпусів.

Під час перевірки увагу приділено додержанню конституційних прав неповнолітніх, які перебувають в установі, умовам їх утримання, насамперед наданню належної медичної допомоги. Також працівники відділу ювенальної юстиції провели особистий прийом ув’язнених, під час якого розглянули звернення двох неповнолітніх осіб та однієї жінки, яка утримується в установі. В основному задані питання стосувалися окремих положень діючого законодавства та умов утримування в установі, на що надано необхідні роз’яснення.

Звернення ув’язненої жінки щодо отримання допомоги у встановленні місця перебування її неповнолітньої дитини також розглянуто: прокурор відділу провів ряд заходів та надав необхідну інформацію.
 
 
 
 
 



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2570