Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Перед судом постане підприємець, який не помітив заволодіння бюджетними коштами під час ремонту свердловини

Харківська місцева прокуратура №6 направила до суду обвинувальний акт відносно підприємця, який здійснював свою діяльність згідно кваліфікаційного сертифіката інженера технічного нагляду та допустив службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив в.о. керівника місцевої прокуратури Олександр Хлистов , у 2016 році підприємець уклав договір з однією з селищних рад Харківської області на виконання робіт із технічного нагляду та окремих функцій замовника з будівництва експлуатаційної свердловини для водозабезпечення господарсько-питних потреб населення одного  з населених пунктів Харківського району. Загальна сума договору становила близько 2 млн. грн.
 
Експертним шляхом підтверджено, що виконавець (керівник ТОВ) завищив виконані роботи з ремонту свердловини питної води та системи водопостачання майже на 435 тис. грн.
 
Проте підприємець, який повинен був здійснювати за договором технічний нагляд за виконанням робіт, цього не помітив.
 
Службова недбалість підприємця заподіяла державі шкоду на суму 435 тис. грн.
 
За вчинення вказаного злочину підприємцю загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом до двохсот п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
Разом з тим, у жовтні цього року Харківською місцевою прокуратурою №6 направлено до суду обвинувальний акт відносно очільника ТОВ, який заволодів чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та здійснив службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Керівник ТОВ завищив виконані роботи з зазначеної реконструкції та вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості проведеного ремонту.
 
За вчинення злочинів керівнику ТОВ загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2145