Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Вирубка лісу у Національному природному парку «Слобожанський»: завершено досудове розслідування

Краснокутським відділом Дергачівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який здійснив незаконну порубку дерев у Національному природному парку «Слобожанський» у Краснокутському районі Харківської області. Зазначений природний парк належить до об’єктів природно-заповідного фонду України.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, встановлено, що чоловік вчинив незаконну порубку сосен у НПП «Слобожанський». Після цього зловмисник реалізував вирубану деревину іншим особам. Цими діями він спричинив національному природному парку шкоду у розмірі близько 130  тис. грн та заподіяв істотну шкоду довкіллю.
 
13 листопада 2019 року чоловіку повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3485