Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Дергачівська місцева прокуратура затвердила обвинувачення фізичній особі-підприємцю за привласнення ввіреного їй майна та підроблення документів

Дергачівська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який привласнив ввірене йому майно та підробив офіційний документ з метою його подальшого використання (ч. 1 ст. 191, ч.1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, у жовтні 2018 року між Русько-Лозівською сільською радою Дергачівського району Харківської області та фізичною особою-підприємцем укладено договір, відповідно до умов якого остання поклала на себе зобов'язання провести капітальний ремонт покрівлі будівлі, розташованої у с. Нове. Загальна сума договору склала понад 765 тис. грн.

У подальшому підприємець привласнив частину коштів, призначених для оплати ремонту покрівлі. Він завищив обсяг виконаних робіт та вартість виробничих ресурсів шляхом внесення в документи первинного обліку завідомо неправдивих відомостей. У такий спосіб підприємець привласнив бюджетні кошти та завдав збитків державі на суму понад 150 тис. грн.

Якщо провину чоловіка буде доведено в суді, йому загрожує до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2539