Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

На пункті пропуску «Гоптівка» митники та прикордонники сприяли переправленню нелегалів до РФ

Дергачівська місцева прокуратура спільно з працівниками УСБУ в Черкаській області припинила діяльність «каналу» з нелегального переправлення осіб через державний кордон, які незаконно перебували на території України.  

За інформацією керівника місцевої прокуратури Станіслава Пієва, мешканець Дергачівського району вступив в попередню змову з невстановленими особами з числа працівників державної прикордонної служби та митниці ДФС, які здійснюють діяльність на пункті пропуску «Гоптівка». За гроші організатор незаконного переправлення осіб через державний кордон України перевозив осіб у власному автомобілі. Щоб приховати свою злочинну діяльність, зловмисник заховував нелегалів під речами.

Правоохоронці затримали злочинця в порядку ст. 208 КПК України під час чергового перетину зазначеного пункту пропуску.
 
Даній особі повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
30 листопада 2019 року Дергачівський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Наразі прокуратурою готується апеляційна скарга на вказане рішення суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 




Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2922