Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Дергачівська місцева прокуратура затвердила обвинувачення посадовій особі за зловживання службовим становищем та службове підроблення

Дергачівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника Управління Держкомзему у Дергачівському районі Харківської області за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, протягом 2007-2008 років вказаною посадовою особою підписано позитивні висновки щодо проєктів землеустрою, які стосуються відведення трьох земельних ділянок для будівництва житлових будинків.

У подальшому це стало підставою для передачі вказаних земель у приватну власність. Однак передача земель відбулася з низкою порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок.

Крім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження цих земель. При цьому, ці землі фактично є державною власністю та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція».

Таким чином, дії вказаного посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення, що завдало державі збитків у розмірі майже 376 тис. грн.

Наразі місцевою прокуратурою готуються позовні заяви з метою повернення незаконно наданих у приватну власність земельних ділянок лісового фонду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2311