Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Перед судом постане ексначальник Управління землеустрою та охорони земель ГУ Держгеокадастру в області, який прохав 15 тис. доларів США неправомірної вигоди

Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Управління землеустрою та охорони земель ГУ Держгеокадастру у Харківській області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що колишній начальник, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, прохав у підприємця  надати йому неправомірну вигоду у розмірі 15 000 доларів США за підготовку та видачу наказу «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність» за рахунок земельної ділянки площею майже 50 га, наданої у постійне користування вказаного підприємця. 
 
2 жовтня 2019 року експосадовцю повідомлено про підозру за ч. 3  ст. 368 КК України. Жовтневий районний суд м. Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2354