Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

На Харківщині працівники лісгоспу незаконно вирубали дерев на понад 5,5 мільйонів гривень

Прокуратура області повідомила про підозру  11-ом службовим особам ДП «Балаклійське лісове господарство».

За інформацією прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, встановлено, що службові особи ДП «Балаклійське лісове господарство» здійснили розтрату ввіреного ним майна, а саме 475 дерев, шляхом їх незаконної вирубки на території вказаного лісового господарства. Внаслідок злочинних дій вказаних осіб державі завдано збитків на суму понад 5,5 млн гривень.
 
5 грудня 2019 року правоохоронцями проведено обшуки за місцем знаходження ДП «Балаклійське лісове господарство» та мешкання службових осіб державного підприємства.

Прокуратурою області повідомлено про підозру  за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб):

•    директору державного підприємства;
•    трьом лісничим;
•    двом старшим майстрам лісу;
•    трьом майстрам лісу.
 
Крім того, ще одному майстру лісу повідомлено про підозру  за ч. 4 ст. 191 КК України. А іншому майстру лісу повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 191 КК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посад.
 
Згідно ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Згідно ч. 4 ст. 191 КК України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Згідно ч. 3 ст. 191 КК України підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 3491