Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Повідомлено про підозру керівнику підприємства, який розкрадає кошти державного бюджету

Харківською місцевою прокуратурою №3 повідомлено про підозру одному з керівників підприємств м. Харкова за фактом заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) та за фактом умисного невиконання судового рішення, яке набрало законної сили (ч. 2 ст. 382 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, директор підприємства, будучи службовою особою, привласнив грошові кошти у розмірі близько 1,7 млн грн, які отримав із державного бюджету на виконання робіт з проведення реконструкції дренажного колектору паркової зони в заплаві річки. Зазначені роботи не було виконано, а директор підприємства використав бюджетні кошти на власний розсуд. У результаті вказаних дій державному бюджету  завдано збитків на суму близько 1,7 млн грн.
 
Судом задоволено позовну заяву місцевої прокуратури про стягнення незаконно отриманих з державного бюджету коштів. Але керівник підприємства створював перешкоди виконанню рішення суду. В подальшому він укладав договори з іншими комунальними підприємствами, отримуючи нові кошти з державного бюджету.
 
За вказані кримінальні правопорушення керівнику підприємства загрожує до 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років  та з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2754