Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

У Харкові чоловік з ножем накинувся на поліцейського

Під час спроби затримання чоловіка, який взяв у заручники жінку, поранено начальника карного розшуку районного відділу поліції.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Станіслав Муратов, сьогодні вранці у Немишлянському районі міста Харкова жінка, відвівши дитину у дитячий садок, поверталася додому. Біля яру на неї напав чоловік. Невідомий приставив ніж до горла та сказав жінці, що бере її в заручниці.

Свідками цього стали перехожі, які, побачивши це, викликали поліцію. Разом зі слідчо-оперативною групою на місце події вирушило керівництво Немишлянського відділу поліції.

Чоловік заявив, що негайно хоче побачити свого знайомого та може обміняти на нього заручницю. Начальник карного розшуку районного відділу поліції, щоб звільнити жінку, запропонував себе в якості обміну, на що зловмисник погодився.

Працівник карного розшуку, прораховуючи план затримання, намагався заспокоїти чоловіка та запропонував йому запалити. Коли зловмисник відволікся, аби підпалити цигарку, поліцейський кинувся на чоловіка, але злодій встиг вдарити його ножем в область шиї.

Зараз постраждалий поліцейський знаходиться у лікарні.

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Подію кваліфіковано  ч. 1 за ст. 147 (захоплення заручників) та 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає максимальне покарання у вигляді  довічного позбавлення волі

У провадженні виконуються необхідні слідчі дії, допитуються свідки, призначено експертизи тощо. Хід розслідування контролюється прокуратурою.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2870