Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які незаконно заволоділи двокімнатною квартирою у Харкові

Місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного та 55-річного громадян за правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України (використання завідомо підробленого документа,  шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов,  двоє мешканців м. Харкова наприкінці 2016 року незаконно заволоділи неприватизованою двокімнатною квартирою. Двоє чоловіків скористалися тимчасовою відсутністю наймачів, які перебували за межами території України, та на підставі підроблених документів, наданих приватному нотаріусу, провели відчуження квартири від імені псевдовласника на користь підставної особи, а в подальшому — на користь добросовісного набувача.

Загальна сума шкоди шкоди, заподіяної інтересам держави в особі Харківської міської ради, склала майже 800 тис. грн.

Місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України (використання завідомо підробленого документа,  шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

Зараз вказаний обвинувальний акт перебуває на розгляді в суді. Санкцією ч. 4 ст. 190 КК України передбачено покарання від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2898