Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб, які відчужили нерухоме майно державного підприємства вартістю понад 80 млн грн

Прокуратурою Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження нерухомості державного підприємства вартістю понад 80 млн грн (ч. 2 ст. 364 КК України).

У ході роботи на напрямку представницької діяльності виявлено, що службовими особами державного підприємства спільно з органами, які мають повноваження на примусове відчуження майна, незважаючи на відповідний мораторій, незаконно продано приміщення державного підприємства, які розташовані у центрі м. Харків.

Ринкова вартість вказаних приміщень складає понад 80 млн грн, при тому, що їх продано на підставі боргу у 20 разів менше.

Наразі прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовими особами своїм службовим становищем на користь третіх осіб, що призвело до настання тяжких наслідків).

Крім того, планується вжиття заходів представницького характеру щодо визнання недійсними відповідних договорів купівлі-продажу нерухомого майна та повернення його у власність держави.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2463