Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Насильство над дитиною: ґвалтівник-педофіл проведе за ґратами 14 років

Харківський апеляційний суд переглянув обвинувальний вирок стосовно чоловіка, який упродовж року ґвалтував дитину, за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 153 КК України (сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Валерій Лялюк, 36-річний мешканець м. Харкова упродовж року систематично вчиняв розпусні дії стосовно 9-річної онуки своєї співмешканки. Багатодітна матір дитини виїхала за межі міста на заробітки, залишивши доньку на догляд бабусі. Дівчинка тривалий час перебувала під психологічним впливом ґвалтівника та нікому не розповідала про його дії, доки її бабуся випадково не застала співмешканця у той момент, коли він безпосередньо вчиняв насильство над її онукою.

Обвинувальним вироком суду педофіла засуджено до 14 років ув’язнення, проте ґвалтівник свою провину не визнав, а його захисник оскаржив зазначений вирок у Харківському апеляційному суді, намагаючись довести невинуватість обвинуваченого.

Завдяки принциповій позиції ювенальних прокурорів Харківський апеляційний суд залишив скаргу без задоволення, а обвинувальний вирок набрав чинної сили.

За наслідками апеляційного розгляду суд також погодився із запропонованою ювенальними прокурорами мірою покарання, відповідно до якої за вчинення розпусних дій стосовно малолітньої злочинця буде ув’язнено на 14 років, згідно санкції ч. 3 ст. 153 КК України (сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи).
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2706