Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

Загибель працівника КП при аварії на теплових мережах у Харкові: перед судом постануть троє працівників підприємства

Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт стосовно 3-х працівників одного з комунальних підприємств м. Харкова, дії яких призвели до загибелі робітника підприємства.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Станіслава Муратова, на початку березня цього року у центрі м. Харкова сталася аварія на теплових мережах, внаслідок якої мешканці кількох житлових будинків залишились без теплопостачання. На усунення її наслідків виїхала чергова бригада працівників одного з комунальних підприємств, яке займається обслуговуванням теплових мереж.
 
Керівники робіт мали забезпечити працівників, які усували несправність теплотраси, відповідним страхувальним обладнанням, перевірити відсутність тиску, а також провести необхідні інструктажі щодо безпеки робіт у теплових камерах.
 
Розраховуючи на те, що гаряча вода в трубі була перекрита, не впевнившись у відсутності тиску в системі, один із робітників підприємства почав проводити ліквідацію аварії на тепломережі. Але трубу прорвало, і напір гарячої води прийшовся на робітника.
 
Через грубе порушення правил робіт з підвищеною небезпекою керівниками робіт один із слюсарів комунального підприємства загинув, а інший отримав тілесні ушкодження.
 
Трьом працівникам зазначеного комунального підприємства було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що потягло тяжкі наслідки).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2309