Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

Розпочато розслідування за фактом перевищення службових повноважень у харківській виправній колонії

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Державної установи «Олексіївська виправна колонія №25» та Північно - Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України за фактом перевищення службових повноважень під час проведення загального обшуку у виправній установі та застосування до засуджених спецзасобів 8 січня 2020 року. 

Під час проведення вказаних обшуків адміністрацією колонії до окремих засуджених, які начебто чинили непокору, застосовано фізичну силу та спецзасоби (кайданки та гумові кийки), чим завдано їм тілесні ушкодження.
 
За вказаним фактом прокуратурою області внесено відомості  до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування  у вказаному кримінальному провадженні доручено Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3049