Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Прокуратура повідомила про підозру посадовцю, який підробив документи та незаконно припинив право власності трьох осіб на нежитлову будівлю

Повідомлено про підозру начальнику одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради за фактом  службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури № 2 Едуарда Новікова, вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, на підставі листа юридичного департаменту Харківської міської ради припинив часткове право власності трьох власників нежитлової будівлі, загальна площа якої становить понад 217 м². Сума матеріальної шкоди, спричиненої одному з власників цієї будівлі, складає понад 500 тис. грн.

У подальшому, усвідомлюючи неправомірність прийнятого рішення про припинення права власності, посадовець видав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме три витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності Харківській міській раді. 

Вказаній посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення).

Якщо вину вказаної особи буде доведено, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2549