Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Заволодіння та розтрата близько 500 тонн вугілля посадовцем на Харківщині: підозрюваний постане перед судом

Лозівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу Близнюківської районної державної адміністрації за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України (заволодіння та розтрата чужого майна із використанням службового становища).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дмитра Нестєрова, посадовець отримав на відповідальне зберігання від приватного підприємства близько 500 тонн вугілля. Протягом грудня 2013 – квітня 2014  року заволодів та розтратив із використанням службового становища зазначене вугілля. Після закінчення строків зберігання вугілля, підприємство його не отримало та звернулось до Господарського суду.
 
Рішенням Господарського суду Харківської області, яке набрало законної сили, з Близнюківської райдержадміністрації Харківської області  стягнуто на користь приватного підприємства відшкодування вартості зазначеного вугілля у сумі 683 тис. грн.
 
Сплата коштів за шкоду, спричинену ним шляхом заволодіння майном, відбулась за рахунок державного бюджету.
 
Ухвалою Близнюківського районного суду Харківської області начальника відділу відсторонено від посади.
 
Також прокуратурою підготовлено позов про стягнення з обвинуваченого завданої шкоди бюджету.
 
Максимальна санкція ч.4 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді 8-ми років позбавлення волі, ч.2 ст.364 КК України – 6 років позбавлення волі.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2659