Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

На користь держави в особі Харківської міської ради з двох громадян стягнуто понад 900 тис. грн за незаконне користування земельною ділянкою

Судовим рішенням повністю задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох громадян та стягнуто понад 900 тис. грн. за користування земельною ділянкою без оформлення відповідних правовстановлюючих документів.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Наталії Коваленко, встановлено, що на території Немишлянського району м. Харкова розташована нежитлова будівля, право власності на яку зареєстровано за двома громадянами на підставі договору дарування ще з 2014 року, проте земля під даним об’єктом нерухомості до теперішнього часу не оформлена.

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. Використання земельної ділянки до одержання документа, що посвідчує право на неї, та державної реєстрації забороняється.

Отже, земельна ділянка, на якій розташований об’єкт нежитлової нерухомості, використовувалася без оформлення будь-яких прав на неї, а встановлена орендна плата не сплачувалася. Тим самим завдавалися збитки інтересам територіальної громади м. Харкова в особі Харківської міської ради.

Прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, який повністю задоволено: з двох громадян стягнуто понад 900 тис. грн. на користь держави в особі Харківської міської ради.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2472