Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

На пункті пропуску «Гоптівка» затримано інспектора митного поста на отриманні хабаря (ФОТО, ВІДЕО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтава та співробітниками  міжрайонного оперативно-розшукового відділу ОРУ СхРу Державної прикордонної служби України управлінням Східного регіонального управління ДПСУ затримано на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди одного з інспекторів відділу митного оформлення «Гоптівка» митного поста «Магістральний».

Громадянин України, який неодноразово перетинав державний кордон з продуктами харчування, цукерками та консервами на пункті пропуску «Гоптівка», звернувся до правоохоронних органів із заявою про систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди працівниками митного посту.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що під час чергового перетину державного кордону вказаним громадянином інспектор митного поста вимагав у останнього за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон грошові кошти у розмірі 4 тис. грн, які у подальшому й отримав.
 
Інспектор митного поста був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Під час особистого обшуку інспектора виявлено та вилучено грошові кошти, які були одержані останнім від громадянина України, та інші грошові кошти загальною сумою понад 7 тис. грн.
 
Затриманому повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.
 
Санкція ч.3 ст. 368 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 5747