Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про збільшення орендної плати за користування земельною ділянкою

Господарський суд Харківської області повністю задовольнив позов Первомайської місцевої прокуратури до ТОВ про збільшення орендної плати майже у 9 разів за користування земельною ділянкою, яка перебуває у власності Сахновщинської селищної ради.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха, у 2008 році укладено договір оренди земельної ділянки, де розташована нежитлова будівля, між товариством з обмеженою відповідальністю та Сахновщинською селищною радою. Сума орендної плати складала більш, ніж 15 тис. грн.

У 2013 році на підставі договорів купівлі-продажу вказані нежитлові приміщення відчужено на користь іншого ТОВ. Згідно ст. 120 Земельного кодексу України передбачається автоматичний перехід права оренди на земельну ділянку під нерухомістю до нового власника цієї нерухомості. Отже, новим орендатором цієї земельної ділянки стало вказане ТОВ.

Сахновщинською селищною радою орендарю запропоновано укласти додаткову угоду до договору оренди землі в частині відомостей про земельну ділянку, її грошової оцінки та зміни розміру орендної плати. Проте орендар вказану додаткову угоду не підписав, що і стало підставою для пред’явлення позову.

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про зміни умов договору оренди в частині збільшення розміру орендної плати за ділянку до суми понад 134 тис. грн.

Після набрання рішенням суду законної сили бюджет Сахновщинської селищної ради матиме змогу додатково поповнюватись на суму понад 119 тис. грн щорічно.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2399