Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю понад 420 тис. грн

Первомайська місцева прокуратури направила до суду позовну заяву про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Харківській області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Говорухи, встановлено, що у 2014 році між фізичною особою та Головним управлінням Держземагенства у Харківській області укладено договір оренди землі. Чоловік отримав у строкове платне користування земельну ділянку для сінокосіння і випасання худоби площею більше, ніж 109 га та вартістю понад 420 тис. грн.

Починаючи з 2016 року, орендар, щоб отримувати додатковий прибуток, став вирощувати на вказаній ділянці сільськогосподарські культури, зокрема соняшник та горох. Ці дії порушують умови договору та вимоги чинного законодавства, а саме ст.20 Земельного кодексу України, ст.35 Закону України «Про охорону земель», порушуються фінансові інтереси місцевого бюджету: через зміну виду цільового призначення земельної ділянки недоотримуються кошти за її використання. Це і стало підставою для направлення прокуратурою позовної заяви до суду.

Наразі позов перебуває на розгляді у суді.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2341