Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

Шахраї від імені керівництва прокуратури області вимагають гроші

Увага! Прокуратура Харківської області повідомляє, що останніми днями на Харківщині виявлено спроби невідомих осіб від імені керівництва прокуратури вимагання від громадян грошових коштів.

Зазначена шахрайська схема не нова. Аналогічні злочинні дії вже мали місце в інших регіонах України. Вказані особи від імені керівництва прокуратури області здійснюють дзвінки та надсилають смс-повідомлення з вимогами перерахувати грошові кошти на зазначений ними розрахунковий рахунок.
 
Прикриваючись чужим ім’ям, зловмисники намагаються здобути легку наживу та одночасно з цим дискредитувати органи прокуратури.
 
Зважаючи на викладене, заявляємо, що керівництво прокуратури Харківської області не має жодного відношення до подібних дій!
 
У випадку отримання подібних дзвінків чи смс-повідомлень від «керівництва» прокуратури просимо повідомляти про такі незаконні вимоги за телефоном гарячої лінії прокуратури області: 732-02-44. У жодному разі не виконуйте вказівок шахраїв та не перераховуйте кошти.
 
Пам’ятайте, що такі повідомлення є провокацією і злочином. У разі вимагання грошей від імені прокуратури закликаємо негайно звертатись із заявами до правоохоронних органів на лінію «102» або чергової частини ГУНП в Харківській області.
 
 Прокуратурою будуть вжиті заходи для встановлення причетних осіб та надання правової оцінки таким діям.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2591