Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Збитки від вирубки лісу майже на 10,5 млн грн: двом особам повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру у службовій недбалості двом майстрам лісу, які «не помітили» факт вирубування дерев на ввіреній їм території (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією начальника управління Івана Тарасова, у ході досудового розслідування встановлено, що на території ДП «Жовтневе лісове господарство» здійснювалася незаконна порубка лісу.

Сума збитків, завданих державі через вирубку понад 750 дерев, складає майже 10,5 млн грн.

31 січня 2020 року двом майстрам лісу ДП «Жовтневе лісове господарство» повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади вказаних осіб.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Якщо вину вказаних осіб буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2897