Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

1000 доларів США за уникнення кримінальної відповідальності: на Харківщині викрито двох оперуповноважених Нацполіції на хабарі (ВІДЕО,ФОТО)

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру двом старшим оперуповноваженим одного з відділів поліції ГУНП в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

До правоохоронних органів звернулись жінка разом з сином з інформацією про те, що працівники поліції вимагають у її сина грошові кошти за уникнення кримінальної відповідальності за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що, знаходячись у салоні службового автомобілю, два старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліцїї Харківського ВП ГУНП одержали від заявниці неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США за не складання, не реєстрацію та не передачу до слідчого підрозділу поліції матеріалів за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки, які могли стати підставою для притягнення  останнього  до кримінальної відповідальності.
 
Зазначених поліціянтів затримали на «гарячому» в  порядку ст. 208 КПК України під час отримання від громадянки неправомірної  вигоди.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід ¬– Харківське управління ДВБ НП України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3762