Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Повідомлено про підозру двом харків’янам, які вирубали дерева на 400 тис. грн

Харківською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру двом чоловікам, які незаконно спилювали дерева та викрадали деревину твердих листяних порід, за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, встановлено, що 27-річний та 50-річний чоловіки протягом жовтня-листопада 2019 року, використовуючи ручні бензопили, незаконно вирубували багаторічні дерева листяних порід на території Олексіївського лугопарку, який перебуває на балансі спеціалізованого КП «Харківзеленбуд» Харківської міської ради.

Сума збитків, спричинених незаконною вирубкою понад 70 дерев, складає близько 400 тис. грн.

Наразі вказаним чоловікам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статі передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2387