Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Намагався привласнити 2,5 млн «Укроборонпрому» та ледь не поставив під загрозу життя військових: директору ТОВ повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру директору ТОВ, який намагався заволодіти грошовими коштами підприємства, за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України (закінчений замах на вчинення злочину, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, у 2019 році між одним з підприємств концерну «Укроборонпром» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про поставку нових запчастин та комплектуючих до бронетанкової техніки на суму майже 2,5 млн грн. Проте умови договору порушено — до підприємства, яке входить до складу концерну «Укроборонпром», товариством замість нових трансмісій для танків Т-80 поставлено трансмісії, які мали ознаки перебування в експлуатації. Щоб замаскувати це, поверхню трансмісій перефарбували, а номерні знаки перебили.

Окрім того, що директор ТОВ намагався збагатитися за рахунок «Укроборонпрому», своїми діями він міг ще й поставити під загрозу життя та здоров’я військовослужбовців, які захищають кордони України.

Під час обшуків вилучено контрафактні комплектуючі для бронетанкової техніки, обладнання для підробки серійних номерів та службову документацію.

4 лютого 2020 року керівнику ТОВ повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

Оперативний супровід у даному кримінальному провадженні здійснює УСБУ в Харківській області, досудове розслідування — СУ ГУНП в Харківській області.

Якщо вину підозрюваного буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2814