Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2020

15 тис. грн за «позитивне» рішення суду у справі про ДТП: на отриманні неправомірної вигоди викрито помічницю судді (ФОТО)

Прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру одній із помічниць судді Московського районного суду м. Харкова за фактом отримання неправомірної вигоди за вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди ( ч. 3 ст. 369-2 КК України).

До правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією  про те, що у нього вимагають гроші за позитивне вирішення питання у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яка перебувала на розгляді в суді.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що помічниця судді вказаного суду отримала в якості неправомірної вигоди за вплив на суддю, грошові кошти загальною сумою 15 000 грн. Помічниця судді в обмін на гроші обіцяла вплинути на винесення рішення на користь заявника при розгляді матеріалу про адміністративне правопорушення. Гроші отримувалися двома траншами: перший на суму 5 тис. грн, другий – 10 тис. грн.
 
При отриманні другого траншу помічниця судді була затримана в порядку ст. 208 КПК України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідче управління  ГУНП в Харківській області, оперативний супровід ¬– Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3388